Masterclasses 50% lokaal eigendom

3 maart 2020

Masterclasses 50% lokaal eigendom

Vanwege de huidige omstandigheden zijn de ingeplande masterclasses afgelast. Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een online versie van de masterclass. Meer informatie volgt zo snel mogelijk!

 

Om ervoor te zorgen dat 50% lokaal eigendom in elke RES daadwerkelijk goed geregeld wordt moet er ook een en ander worden vastgelegd in lokaal beleid. Speciaal hiervoor heeft de Participatiecoalitie een inspirerende en praktijkgerichte Masterclass 50% lokaal eigendom ontwikkeld voor ambtenaren en bestuurders. De masterclass is zeker ook interessant voor energiecoöperaties.

De komende drie maanden organiseren wij voor elke regio die dat wil deze ‘Masterclass 50% lokaal eigendom’.

In de masterclass behandelen we:

  • de uitleg van de definitie ‘50% lokaal eigendom’
  • aan de hand van voorbeelden een toelichting op hoe je coöperatief ontwikkelt (denk aan participatieprocessen, wie is de omgeving, hoe betrek je die, …)
  • voorbeelden van beleidsteksten over lokaal eigendom
  • financiën met een uitleg over de business case van duurzame energie projecten, kapitaalwerving en risico’s

Hoe kun je je inschrijven?

Op basis van de eigen input wordt de masterclass afgestemd op de specifieke behoefte. De masterclass wordt gegeven door trainers uit onze trainerspool vanuit het landelijk kernteam RES en onze experts.

Praktische informatie:

Wat Masterclass 50% lokaal eigendom
Voor wie Voor lokale vertegenwoordigers, NMF-vertegenwoordigers, ambtenaren, raads- en statenleden, wethouders, gedeputeerden, energie-coöperaties en/of een combinatie hiervan (max. 30 personen).
Wanneer in overleg
Waar In je eigen regio. Locatie wordt door deelnemers zelf geregeld.
Tijdsduur Een dagdeel