Eindhoven is twee aardgasvrijplannen rijker

11 februari 2020

Eindhoven is twee aardgasvrijplannen rijker

Een mooie prestatie in Eindhoven: zowel de bewoners van de Sintenbuurt als de bewoners van de Generalenbuurt hebben hun aardgasvrijplan opgeleverd! De bewoners van beide pioniersbuurten hebben samen met Buurkracht ruim een jaar lang actief meegedacht hoe zich optimaal voor te bereiden op het van het gas gaan.

Met als resultaat: een aardgasvrijplan met daarin concrete suggesties voor maatregelen die je nu al kunt nemen om je voor te bereiden op aardgasvrij wonen, zoals isoleren. Een knappe prestatie van deze betrokken buurtbewoners. En het bewijs dat bewoners zelf de aanpak naar aardgasvrij kunnen bepalen.

Voor en door bewoners

Het meedenkteam van de Sintenbuurt overhandigde begin februari het plan aan wethouder Rik Thijs. Twee weken later kreeg de gemeente het buurtplan Aardgasvrij Voorbereid van de Generalenbuurt overhandigd. De bewoners pakken meteen door. Op korte termijn wordt een platform opgericht en gestart met de vervolgfase van de energietransitie: de woningen nu voorbereiden op de toekomstige stap naar aardgasvrij.

Aardgasvrijplan van de Sintenbuurt

Aardgasvrijplan van de Generalenbuurt