Webinar rolverdeling bij lokaal eigendom

Webinar voor lokale energie coöperaties, 17 maart 2022 19.30 – 21.00 uur

De ontwikkeling van zonneparken en windmolens met lokaal eigendom, hoe komt je tot een goede rolverdeling?

Zonneparken en windmolens die in handen zijn van slechts één projectontwikkelaar zijn verleden tijd. Toekomstige projecten komen zoveel mogelijk in eigendom van de lokale gemeenschap. Hiervoor is het nodig dat allerlei partijen gaan samenwerken: lokale energiecoöperaties, grondeigenaren, energieleveranciers en/of andere marktpartijen. Om een project van de grond te krijgen, is goed samenspel tussen de projectpartners essentieel. De sleutel: heldere rolverdeling en samenwerkingsafspraken.

Dat klinkt logisch, maar hoe ziet dat er in praktijk nu écht uit? Hierover organiseert de Participatiecoalitie een webinar op 17 maart om 19.30 uur.

In het webinar gaan we in op het belang van samenwerking en bespreken belangrijke kansen en aandachtspunten in de ontwikkeling van projecten in lokaal eigendom. We delen praktische kennis en inzichten zodat je je als energie coöperatie goed kunt voorbereiden.

In de tweede helft van de sessie is er gelegenheid om in gesprek te gaan over praktische vragen in je eigen casus. Op die manier kunnen inzichten en ervaringen van anderen je verder helpen en krijgen we samen een beeld van wat er in de praktijk zoal speelt.

Praktische informatie

Onderwerp: rolverdeling bij het ontwikkelen van zonneparken en windmolens met lokaal eigendom

Doelgroep:   lokale energie coöperaties

Locatie:         online

Datum:          17 maart 2022, 19.30 – 21.00 uur

Aanmelden:

Webinar | De ontwikkeling van zonneparken en windmolens met lokaal eigendom, hoe komt je tot een goede rolverdeling?

Is (mogelijke) projectontwikkeling actueel in je ‘werkgebied’?
Heb je daar een rol in?
Ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief van de Participatiecoalitie